Aanvangscursus Tarot

De cursus bestaat uit acht lessen, een keer in de veertien dagen op dinsdagavond van 19.30 – 21.30 uur in Ontmoetingspunt ’t Helder te Overloon.
Volgende aanvangscursus begint in september 2024.
Data: 3, 24 sept, 8, 22 okt, 5, 19 nov, 3, 17 dec

Het doel van de cursus is je te leren direct vanuit je persoonlijke inspiratie de kaarten te duiden. Daarnaast zal je inzicht verdiept worden door een rijke hoeveelheid informatie en tips. We werken met het Rider-Waite Tarot deck. Elke week staan er bepaalde kaarten centraal, waarvan je stap voor stap de betekenis beter leert kennen. Het wonderlijke van Tarot is dat wanneer je werkelijk gemotiveerd bent en open staat, de betekenis van de kaarten je als vanzelf steeds duidelijker zal worden. Thuis kun je experimenteren met behulp van het in de cursus aanbevolen boek Handboek Tarot van Hajo Banzhaf.

Boek hier een plaats in de aanvangscursus

Stap één is natuurlijk om de kaarten te leren kennen. Elke week worden een aantal kaarten besproken in samenhang met hun numerologische betekenis. Door goed te kijken kom je al heel wat te weten. Omdat de kaarten in de les geprojecteerd worden zie je ze in groot formaat. Je wordt uitgenodigd om samen met de andere cursisten te benoemen wat je ziet, waarna verdere uitleg volgt. Je zult merken dat je de kaarten spelenderwijs steeds beter leert kennen.

Stap twee is om de kaarten in hun onderlinge verband te leren duiden. Dit bouwen we stap voor stap op. Elke les doen we meerdere leggingen, die aanvankelijk door mij en later ook door de cursisten zelf uitgelegd en geduid worden. Een legging heeft altijd een steunende functie: de kaarten willen je iets duidelijk maken en je bewustzijn verruimen. Het is wonderlijk om te ervaren dat er altijd een zinvolle boodschap te vinden is.

Thuis trek je elke dag een dagkaart, die de ‘stemming’ van die dag vertegenwoordigt. Daarnaast zul je al snel ook zelf leggingen doen. In de cursus komen een flink aantal verschillende leggingen voor zoals Het kleine Kruis, De McCarthy-legging, De Blinde Vlek, Het Keltische kruis en Het Relatiespel. Aan de hand van de situatie kies je per keer de meest geschikte leggingsvorm.