Marc Smit (tekst/regie) en ik (muziek) schreven samen een aantal grootschalige musicalproducties.

De Spanjaard moet hangen

In 2004 werd de musical ‘De Spanjaard moet hangen’ uitgevoerd in theater de Vest in Alkmaar. Deze musical was onderdeel van de festiviteiten rond het 750-jarig bestaan van de stad. Zowel de cast als het orkest bestond uit studenten van het Conservatorium Inholland. Van deze productie werd een CD gemaakt.

Een Erwt in je Bed

In 2005 werd in het concertgebouw van Haarlem de kindermusical ‘Een Erwt in je Bed’ uitgevoerd door een cast van ouders en leerkrachten van basisschool de Kring. Van deze productie werd een CD gemaakt die aan alle kinderen van de school werd meegegeven. Zeer plaatselijk was het enige tijd een superhit!

Exit

In 1998 werd de musical ‘De Spanjaard moet hangen’ uitgevoerd door de musicalklas van het Conservatorium Alkmaar. Het orkest o.l.v. Jan Schut bestond uit studenten en docenten van het conservatorium.

Tess

In 2018 werd de musical ‘Tess’ door theatergroep Horizon uitgevoerd ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van de Grote kerk in Alkmaar. In 2018 werd deze musical genomineerd als beste nieuwe musical van Nederland. bij deze productie stonden er meer dan veertig acteurs en musici op het toneel, waarbij als aanvulling op het orkest ook het beroemde orgel van de kerk gebruikt werd. Het orkest stond onder leiding van Steffen Snip.

 

Gerrit Hoogstraten schreef de tekst voor de musical Jan van Scorel’s levend Linnen. Het was de eerste grote productie (1996) waarvan ik de muziek geschreven heb.