Zelf heb ik ervaren dat ook de meest pijnlijke gebeurtenissen me uiteindelijk iets goeds hebben gebracht. Ik heb er best lang over gedaan voordat ik volledig durfde te vertrouwen op de stroom van het leven. De meeste uitdagingen die we vanuit vertrouwen durven aan te gaan monden uit in groei en transformatie. Groei en wrijving blijken vaak samen te gaan. Als alles alleen makkelijk is valt er ook weinig te leren…

Veel van onze moeilijkheden ontstaan op basis van oude patronen, ingesleten manieren van denken en handelen die ons niet verder helpen. Je kunt ze herkennen doordat er een ontkrachtend effect vanuit gaat. Het is de kunst om op een eerlijke manier je eigen weerstanden te onderzoeken. Zo leer je onderscheid te maken tussen functionele weerstand, een impuls om voor jezelf op te komen en disfunctionele weerstand, ontkrachtende op angst gebaseerde gedachten.

Het kan je kijk op je leven totaal veranderen als je durft te vertrouwen dat het ‘pad’ dat je loopt je altijd rijker maakt. Dan besef je dat je altijd kunt putten uit je intu├»tieve innerlijke bron. Die wijst je elk moment van je leven de weg. Je volgt de fluisterende raadgever binnenin je in plaats van blindelings achter dominante ego-gedachten aan te rennen.