Hans Kunneman. foto: Hans Thijssen

Als musicus heb ik zowel een klassieke als een Jazz achtergrond. Al vroeg in mijn leven stond muziek centraal: elf jaar oud experimenteerde ik met een oude gitaar met drie snaren en ontdekte het wonder van samenklanken. In hetzelfde jaar kreeg ik een elektrische gitaar en ontstond de droom om op het podium te willen staan. De jaren erna stonden in het teken van het maken van songs en het spelen in allerlei bandjes. Vanaf mijn zestiende jaar kwam daar ook klassiek gitaar bij. Na het gymnasium studeerde ik klassiek gitaar aan het Sweelinck Conservatorium en Jazz aan het Berklee College of Music in Boston.

Als gitaardocent en docent podiumtraining werkte ik op het Conservatorium van Amsterdam. Ik speelde op talloze podia o.a. met het Schönberg-ensemble, Kees van Lier, Mark Eshuis, Paul Berner, Ellen Helmus, Robert Vermeulen en Maaike Aarts.

Naast klassiek werk schreef ik een groot aantal songs en musicals. De nieuwste productis zijn de Er was eens een Zieltje samen en Antwoord van de Engelen met Babette Holtmann .

Er lopen twee rode draden in mijn leven: muziek en spiritualiteit. In mijn beleving zijn beiden verbonden. Muziek maken en spiritueel bewustzijn vragen beiden om een verbinding met je eigen innerlijk. Het meeste valt vanzelf op zijn plek, wanneer je je intuïtie en inspiratie durft te volgen.

In mijn coachingspraktijk begeleid ik mensen bij hun persoonlijke uitdagingen. Bij hogeschool Inholland volgden tussen 2009 en 2013 meer dan vijfhonderd studenten de minor Vind je Bron, een door mij ontwikkelde onderwijsmodule over zelfontwikkeling.

In 2015 is bij mij prostaatkanker geconstateerd. In het boek Op weg naar Heling beschrijf ik vanuit mijn eigen proces hoe – in geval van ziekte – het combineren van verschillende invalshoeken kan leiden tot spontane genezing.

Vanaf eind jaren tachtig houd ik me ook intensief met Tarot bezig. Tarot is een symbooltaal. Carl Jung ontdekte dat we via symbolen met ons onderbewustzijn kunnen communiceren. Ik gebruik Tarot niet om de toekomst te voorspellen maar zie het als een ingang om dieper contact te maken met het mysterie. De kaarten hebben oeroude wortels en zijn inhoudelijk verwant aan de Kabbala, de Joodse mystieke traditie.

Met veel plezier geef ik ook Tarot cursussen en consulten.