welkomstpagina contact bio gibran tarot music musical & filmmuziek english version


Kahlil Gibran

GIBRAN 


Twaalf liederen, gecomponeerd door Hans Kunneman op teksten uit 'De Profeet' van Kahlil Gibran

Liesbeth Houdijk - sopraan, Maaike Aarts - viool, Hans Kunneman - gitaar, Thomas Strengers - verteller

Naar aanleiding van het overlijden van zijn vader in begin 2001 schreef componist Hans Kunneman een liederencyclus gebaseerd op teksten uit  'de Profeet' van Kahlil Gibran.

 

Over 'de Profeet':
Kahlil Gibran was een Libanese Christen, die aan het begin van de twintigste eeuw naar de Verenigde staten emigreerde. Wellicht heeft hij door die intrigerende vermenging van culturen de inspiratie gevonden een eigen filosofie te ontwikkelen die hij uitdraagt via zijn 'profeet' . Naast dichter/filosoof was Kahlil Gibran tevens een beroemd schilder.

Juist Gibran's eigenzinnige spirituele vermenging van Christelijke en Oosterse denkbeelden heeft Hans Kunneman geïnspireerd: "Vandaag de dag leven we in een maatschappij, waarin een sterke ontkerkelijking heeft plaats gevonden. Naast een aantal mensen die het bestaan van God radikaal afwijzen zijn er ook veel mensen die zich - net zoals ikzelf - uitgedaagd voelen om zelfstandig een weg te zoeken waarin spiritualiteit een plaats heeft. Voor deze mensen kunnen de teksten van Gibran een rijke bron zijn." .

In 'de Profeet ' wacht de heilige Al Moustafa in Orphalese op zijn schip dat hem weg zal voeren naar zijn 'moederland '. Hiertoe aangespoord door de zieneres Almitra beantwoordt de profeet nog één keer een aantal vragen van het volk dat is toegestroomd om hem vaarwel te zeggen. Binnen dit kader worden in 'de Profeet ' eenentwintig onderwerpen besproken, waarvan er hier twaalf als lied terug te vinden zijn.    

CD Gibran

(gezongen door de sopraan     Liesbeth Houdijk)

MP3-fragmenten:


'De dood' (305 KB)
'Kinderen' (252 MB)
'Geven' (1056 KB)

gibran ensemble


CD van Gibran kopen:

Stuur een e-mail met naam, adres en telefoonnummer naar gibran@hanskunneman.nl en maak € 15,00 over naar giro 7334437 tnv Gaiaprodukties te Haarlem o.v.v. CD Gibran.
Interview IKON-radio

op 29 september 2001 vond een interview plaats voor de IKON-radio.
'fragment interview IKON' (617 KB)
Meer informatie over 'Gibran'


Alle muziekstukken zijn in .mp3 formaat. Als ze na aanklikken van een titel niet automatisch gaan spelen klik dan met rechts, selecteer 'doel opslaan als...' en kies een locatie vanwaar u de file kunt starten.