welkomstpagina contact bio gibran tarot music musical & filmmuziek english version

Een andere aarde is er niet

Hans Kunneman zette een gedicht van Wim Groenhart op muziek. Het gedicht is een pleidooi voor het behoud van de aarde.

Een andere aarde is er niet

Mindel Koning - zang, Laura de Boer - viool, Hans Kunneman - gitaar.  

Musical

Tekstschrijver en regiseur Marc Smit en componist Hans Kunneman vormen een vast duo. Een flink aantal projecten hebben zij samen geschreven. Op 18 juni a.s. vindt in, opdracht van de letterlievende vereniging Cremer, in de stadsschouwburg van Haarlem de premiere plaats van hun nieuwste stuk 'De ontdekking van Haarlem', een komische muziekltheatervoorstelling over de grote ambities van de Haarlemmers door de eeuwen heen.

 

Andere projecten van Marc Smit en Hans Kunneman zijn de kindermusical 'Een erwt in je bed' die in october 2005 in de Philharmonie te Haarlem werd uitgevoerd door basisschool 'de Kring' te Haarlem, De Musicals 'Exit' (1998) en  'de Spanjaard moet hangen' (2004) in opdracht van Hogeschool Inholland. De pers schreef over deze laatste musical: 'Spanjaard moet hangen professioneel schot in de roos'.

 

  

Exit CD front

Muziekvoorbeeld van Musical 'Exit'

Tekst: Marc Smit, Muziek: Hans Kunneman

'Droom zoet, slaap zacht'In 1996 schreef Hans - op verzoek- de muziek voor de musical 'Jan van Scorels levend linnen' (tekst Gerrit Hoogstraaten CD: Koppel-produkties no. 53559601).


Jan van Scorels levend linnen CD front

Muziekvoorbeeld van Musical
'Jan van Scorels levend linnen'

Tekst: Gerrit Hoogstraaten, Muziek: Hans Kunneman

'Our Reality' (1,55 MB)CD van een van deze musicals kopen:

Stuur een e-mail met naam, adres en telefoonnummer naar info@hanskunneman.nl en maak € 16,50 over naar giro 7334437 tnv Gaiaprodukties te Haarlem o.v.v. CD Jan van Scorel of CD Exit.

Exit CD front

Composities op gedichten

Op 30 januari j.l. werd in theater de Balie te Amsterdam de gedichtenbundel  'Zeg gauw iets spijkerhards' gepresenteerd (uitgeverij Querido) . In deze uitgave debuteren zeven jonge dichters. Hans Kunneman zette vier van deze gedichten op muziek en vertolkte ze bij de presentatie.

'Zeg gauw iets spijkerhards'     tekst: E. Venicz
'De kamer met de kist'              tekst: N.Happé
'Ik in Oma'                                 tekst:  N.Mbarki
'Ik tel'                                        tekst: S.Sjerps

 Muziek voor film en televisieGrotere bezetting

De muziekfragmenten die te vinden zijn in Tarot Music zijn tevens zeer geschikt als voorbeeld van filmuziek voor een grotere bezetting, waarbij klassieke compositie-techniek samengaat gaat met een groot gevoel voor dramatiek en sfeer.
Voorbeelden: 'De gehangene (1,40 MB)', 'de Geliefden (1,33 MB)', 'de Wereld (1,22 MB)'.(Hans Kunneman & the Gaia-ensemble)

Kleinere bezetting

Als er gekozen wordt voor een kleinere bezetting blijft de sfeer pakkend en kleurrijk, zoals te horen in de fragmenten 'don't mind the weather (1,50 MB)' en 'searhing for my angel (Vocal Merel Ritz, 1,92 MB)'

Soft-rock

Ook is het mogelijk te kiezen voor een soft-rockstijl, waarbij het kleurrijke gecombineerd wordt met een 'groovy' ritme. Een voorbeeld hiervan is 'Dokkie (Vocal Saskia Schäfer, 1,62 MB)'


Concert Flow on stage april 15th 2011

 


Alle muziekstukken zijn in .mp3 formaat. Als ze na aanklikken van een titel niet automatisch gaan spelen klik dan met rechts, selecteer 'doel opslaan als...' en kies een locatie vanwaar u de file kunt starten.